Pogosta vprašanja in odgovori glede presnemavanja avdio in video kaset

 • IMATE VPRAŠANJE?
  POIŠČITE ISKANI ODGOVOR

  Vse kar vas zanima glede presnemavanja in digitliziranja vaših kaset

  Na tej strani smo vam pripravili najbolj pogosta vprašanja naših strank in odgovori nanje, s karseda največ odrobnostmi. Pomembno nam je, da so strankam naše storive čim bolj jasne, da je naše delo razumljivo in, da stranke same vedo približno videti, v kakšni obliki želijo posnetke presneti in digitalizirati. Vse to vam bo prihranilo čas pri odločanju o načinu presnemavanja in željah po končnih izdelkih ter omogočilo vpogled v same stroške naših storitev.

  Upamo, da boste našli vse odgovore na vša vprašaja, v kolikor pa ustreznega odgovora ne boste našli na spodnjem seznamu, pa nam lahko vaše vprašanje pošljete v spodnjem obrazcu.


  ~ Kje lahko oddam in prevzamem svoje kasete?
  Vaše kasete lahko oddate pri nas in sicer a naslovu Škrilje 77, 1292 IG (kliknite tukaj za zemjevid), vsak dan s predhodno najavo po telefonu 064 11 22 90. Kasete lahko oddate še v Črnučah poslovnih prostorih spletne trgovine www.ideo.si (kliknite tukaj za zemljevid)ali pa pošljete po pošti.

  ~ V kolikšnem času lahko presnamete moje kasete?
  To je odvisno od dolžine posnetkov na posamezni kaseti in seveda od količine kaset, ki bi jih oddali. V primeru oddaje od ene do štirih kaset, jih lahko presnamemo in digitaliziramo na DVD ali kak drug digitalni medij v roku enega do največ dveh dni. V kolikor bi bilo kaset več, npr. več kot deset, bi vam naročilo predali v okviru treh ali štirih dni.

  ~ Kasete so stare in se zatikajo, a lahko predstavlja to kakšno težavo za presnemavnje?
  Lahko, vendar je vse odvisno od kasete do kasete, v kakšnem stanju je trak ali mehanizem v kaseti. Načeloma, v kolikro naletimo na teavo samega predvajanja kasete, le to skuamo razrešiti tako, da posnetek digitaliziramo, v nasprotnem vas o tem obvestimo po telefonu in se dogovorimo kako nadaljevati.

  ~ Presneli bi kasete, pa ne vemo kaj je na njih posneto, ali se lahko vsebina preveri pri vas, reden bi jo presneli?
  V takem primeru je pregled mogoč po hitrem postopku, saj so naše ure dragocene, kot je vaš čas. Hiter pregled vsebine vaših kaset, ki bi jih želeli presneti, je možno praviti v našem studiu v Škriljah. Kasete na hitro prevrtimo in pogledamo ali je na njih vsebina, ki bi jo želeli presneti ali ne.

  ~ Na kasetah imamo stare posnetke, ki imajo nekaj šuma, ali lahko to nekako popravite?
  Odprava šumov je mogoča, vendar v določeni meri. Stare kasete, kjer je trak že močno dotrajan, je šumov lahko bistveno več, nekaj teh se da odstraniti, vseh pa nikakor ne. Odstranjevanje šumov pa predstavlja seveda dodaten strošek.

  ~ Nujno bi rabili presneti kasete v istem dnevu, ali je to možno?
  Po dogovoru se lahko prilagodimo tudi nujnim zadevam, v kolikor nimamo drugačnih nartov oziroma, nimamo dela na terenu.

  ~ Kaj pa, če bi rabil vsebino kasete nujno presneti, prinesem jo pa lahko le popoldan?
  V takem primeru se je potrebno zavedati, da naročilo presnemavanja v zadnjem trenutku, ko prejmemo kaseto praktično ob koncu našega uradnega delovnega časa in se želi digitalizirano vsebino prevzeti še isti dan, potem govorimo o izrednem delu, to pa pomeni, da moramo naše nadure v celoti posvetiti takemu naročilu, kar pa prinese strošek 30€+DDV za našo urno postavko, v takem primeru je torej strošek presnemavnja bistveno višji, zato vedno svetujemo strankam, da za nujne primere oddajo kasete vsaj dan prej, da zadeve speljemo v okviru uradnih delovnih ur.

  ~ Ali lahko prinesem kasete tudi ob sobotah ali nedeljah?
  Slednje je možno le ob predhodnem dogovoru in samo na našem naslovu.

  ~ Kakšna je razika med DVD-VIDEO in DVD-ROM?
  Razlika je v samem formatu presnete vsebine. Ko govorimo o DVD-VIDEO formatu, govorimo o vsem zelo znanem navdnem DVD video mediju, katerega enostavno vstavite v vaš predvajalnik za DVD-je in že predvajate vsebino, pri DVD-ROMU pa govorimo o podatkovnem zapisu različnih vrst, se pravi na DVD posnamemo podatke, datoteke, fotografije, glasbo in tako naprej. Torej v našem primeru, ko je govora o DVD-ROMU, pomeni, da vam bomo na DVD posneli MP4 zapise, prekodirane vsebine vaših presnetih kaset. Za predvajanje MP4 zapisov pa je dobro preveriti ali vaši predvajalniki ali TVji slednje predvajajo, v kolikor imate željo po predvajanju slednjih formatov na njih. V osnovi, pa MP4 formate brez problema predvajate na vašem osebnem računalniku.

  ~ Kaj pa je to MP4 format?
  MP4 format je digitalni multimedijski format namenjen shrajevanju avdio in video vsebin. Ko vašo video kaseto presnamemo, lahko slednjo s prekodiranjem shranimo v bistveno manjšo datoteko, katera ne bo zsedala ogromnih količin podatkov, se pravi, na DVDju ali kakšnem drugem nosilcu podatkov, ne bo zasedala veiko prostora. Kvaliteta s prekodiranjem presnetih video kaset, pa dejansko ne upade in je v praksi enaka izvirni vsebini.

  ~ Avdio kaseto bi rad presnel in jo predavjal v CD predvajalniku tako, da lahko po želji preskakujem med posameznimi skladbami, ali je to mogoče napraviti?
  Lahko vam presnamemo kaseto in celoten posnetek razrežemo na posamezne skladbe, da le te predvajate kot na pravem glasbenem CD-ju. Skladbe so tako ločene in jih lahko hitro izbirate. Strošek take storitve znaša dodatne €4,00 neto.

  ~ Ali ponujate razmnoževanje (duplikacijo) CD in DVD medijev če vam prinesem svojo kopijo?
  Lahko vam naredimo kopij vaših CD in DVD medijev kolikor želite. Za pripravo računamo 2,44 EUR (2 EUR + DDV) in za posamezno kopijo 1,22 EUR na kos (1 EUR + DDV).

  ~ Želel bi presneti nekaj kaset, vendar nimam USB ključka. Ali se lahko pri vas kupi ključek, na katerega bi presneli vsebino kaset?
  Seveda lahko. Po želji lahko izbirate med tremi USB ključki različne kapacitete, več pa si lahko ogledate v našem ceniku.

POŠLJITE NAM VAŠE VPRAŠANJE GLEDE PRESNEMAVANJA KASET ALI DODATNIH STORITEV

IZPOLNITE VSA SPODNJA POLJA IN ODGOVORILI VAM BOMO V NAJKRAJŠEM MOŽNEM ČASU.